İzmir Torbalı'daki patlama sonrası hasar tespit çalışmaları sürüyor

İzmir Torbalı'daki patlama sonrası hasar tespit çalışmaları sürüyor
İzmir'in Torbalı ilçesindeki trajik patlama sonrasında, 5 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği ve 63 kişinin yaralandığı olay yerinde, hasar değerlendirme süreci başlamış durumda. Ekipler, meydana gelen hasarı belirlemek için titiz bir çalışma yürütüyorlar.

İzmir'in Torbalı bölgesindeki Ayrancılar semtinde, bir restoranın yer aldığı binanın alt katında öğleden sonra 14.45 sularında bir patlama yaşandı. Endüstriyel mutfak tüpünün infilak etmesi sonucu, hem mekan hem de çevre sokaklar harabeye döndü. Olayın bildirilmesi üzerine, bölgeye derhal çok sayıda polis, yangın söndürme ekibi, ambulans ve afet müdahale ekipleri yönlendirildi. Olay yerine ulaşan sağlık görevlileri, birçok yaralı vatandaşı tespit edip, ilk yardım müdahalelerini yaparak onları ambulanslarla yakın hastanelere sevk etti. Güvenlik kameralarının kaydettiği patlamada, yaralananların sayısı 63'e yükselirken, hayatını kaybedenlerin sayısı 5 olarak belirlendi. Hayatını kaybedenler arasında 31 yaşındaki Ruken Çağur, 36 yaşındaki Evin Aslan, onun 44 yaşındaki kardeşi Birgül Sarsılmaz, 17 yaşındaki Havin Ergin ve 24 yaşındaki Dilek Bağ bulunuyor. Evin Aslan ve Birgül Sarsılmaz kardeşlerin patlama anında restoranda oldukları, Torbalı Devlet Hastanesi morguna gelen aile üyeleri tarafından doğrulandı. Patlama sonrası, restorandaki endüstriyel tüpler ve mutfak ocağı, inceleme amacıyla jandarma ekiplerince güvenlik altına alındı.

izmir haber

İzmir'de Meydana Gelen Patlama Sonrası Soruşturma Derinleşiyor: İki Şüpheli Gözaltında, Hasar Tespit Çalışmaları Hız Kazandı

İlgili soruşturma çerçevesinde, patlamaya neden olan sanayi tüpünün montajını yaptığı iddia edilen tüpçü M.K., dün itibarıyla gözaltına alındı. Ayrıca, aranan işletme sahibi G.K. da Menderes bölgesinde yakalanarak jandarma karakoluna götürüldü.

Bölgede hasar değerlendirme işlemleri başlatıldı

Erken saatlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, patlama bölgesindeki incelemelerine başladı ve etkilenen yapılar üzerinde hasar analizi yapmak üzere çalışmalara koyuldu. Aynı zamanda AFAD ve jandarma ekipleri de bölgede devam eden restorasyon ve güvenlik önlemleri için aktif görev aldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.