İzmir'de Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

İzmir'de Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası
İzmir'de eşini bıçaklayarak öldüren sanık, mahkeme tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir'de Eşini Katleden Sanığa Cezası Kapatıldı

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, eşi Vasfiye Emekdar'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Vedat Emekdar, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Dava süreci, Ödemiş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti.

Mahkeme Süreci ve Sanığın Savunması

Tutuklu sanık Vedat Emekdar, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, suçlamaları kabul etmeyerek şunları ifade etti: "Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Olay gününe kadar eşime bir kez bile fiziksel şiddet uygulamadım. Olay günü kendimi kötü hissetmedim, sinirlerim bozuldu. Bu olay kesinlikle tasarlanmış bir cinayet değildir."

Mahkeme Kararı ve Tepkiler

Mahkeme heyeti, sanığa eşe karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, cezada herhangi bir indirim uygulamadı. Öldürülen Vasfiye Emekdar'ın yakınları ise bu kararı alkışlayarak destek verdiler.

Olayın Detayları

Olay, 26 Şubat 2022'de gerçekleşti. Polis ve sağlık ekipleri, ihbar üzerine Süleyman Demirel Mahallesi'nde çiftin yaşadığı eve gitti. Burada Vasfiye Emekdar'ın bıçaklanarak yaşamını yitirdiği ve eşi Vedat Emekdar'ın bıçakla intihara teşebbüs ettiği belirlendi. Vedat Emekdar, polis tarafından gözaltına alınarak tutuklandı.

Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekildi

Öldürülen Vasfiye Emekdar'ın yakınları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adliye önünde bir basın açıklaması yaparak, verilen kararın emsal teşkil etmesini istediklerini belirttiler.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, karısını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık...

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, karısını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Öldürülen kadının yakınları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adliye önünde açıklama yaparak kararın emsal teşkil etmesini istediklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.