İzmirli Belediyelerden sokak hayvanlarını kısırlaştırma çağrısı

İzmirli Belediyelerden sokak hayvanlarını kısırlaştırma çağrısı
Sokak hayvanlarının hakları ve çözüm önerileri tartışıldı. Farkındalık eğitimi ve iş birliği önerileri olumlu yankı uyandırdı. Çalıştay, sokak hayvanlarına yönelik çözüm odaklı adımların atılmasına vesile oldu.

Karşıyaka Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Can Dostlar Çalıştayı, sokak hayvanlarının yaşam haklarını tartışmak için önemli bir platform oldu. Çalıştayda, sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören yasa tasarısına karşı çıkanlar büyük bir birlik ve dayanışma içindeydiler. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın kısırlaştırma seferberliği çağrısı, toplantının en dikkat çekici ve olumlu adımlarından biriydi. Bu çağrıya İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener gibi önemli isimlerden gelen destek, sivil toplum kuruluşlarının ve hayvanseverlerin umudunu artırdı.

İzmirli Belediyelerden sokak hayvanlarını kısırlaştırma çağrısı

Çalıştayın ikinci bölümünde neler oldu?

Çalıştayın ikinci bölümünde ise sokak hayvanlarının hakları ve çözüm önerileri üzerine yoğun bir tartışma yaşandı. HAYKONFED Başkan Yardımcısı Funda Ersoy, HAYTAP temsilcileri Esin Önder ve Meral Örüç, Av. Senem Demirel Acar ve diğer konuşmacılar, yasa tasarısına karşı tepkilerini dile getirdiler ve sokak hayvanlarının korunması için atılması gereken adımları tartıştılar.

Farkındalık eğitimi verildi

Özellikle, Karşıyaka Belediye Başkanı Ünsal'ın farkındalık eğitimi ve iş birliği teklifi, katılımcılar arasında olumlu yankı uyandırdı. Sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve haklarını korumak adına halka yönelik eğitim programları düzenleme önerisi, gelecek için umut verici bir adım olarak değerlendirildi. Bu çalıştay, sokak hayvanlarına yönelik duyarlılığın artması ve çözüm odaklı adımların atılmasına vesile oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.