Kağıthane'de Dizüstü Bilgisayar Dolandırıcıları Yakalandı

Kağıthane'de Dizüstü Bilgisayar Dolandırıcıları Yakalandı
Kağıthane'de, sahte dekontla dizüstü bilgisayar dolandırıcılığı yapan iki kişi gözaltına alındı.

Kağıthane'de Dizüstü Bilgisayar Dolandırıcılarına Operasyon

Kağıthane'de gerçekleştiren dolandırıcılık olayı sonrasında iki şüpheli gözaltına alındı. 7 Eylül tarihinde, A.A. isimli bir şahıs, internet üzerinde satışa çıkardığı dizüstü bilgisayar için dolandırıcılığa uğradığını ihbar etti.

Dolandırıcılık Yöntemi

A.A., kendisini "Semanur" olarak tanıtan dolandırıcıyla telefonda anlaştı. Sahte dolandırıcı, WhatsApp üzerinden H.İ. adıyla 28 bin lira göndermiş gibi görünmesi için sahte bir banka dekontu düzenledi. Bu durum, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından ele alındı.

Şüphelilerin İzini Sürüldü

Ekiplerin yaptığı incelemelerde, dolandırıcıların yönlendirmesiyle A.A.'nın bulunduğu yere gelen bir taksi şoförü, dizüstü bilgisayarı alıp dolandırıcılara teslim etti. Yapılan çalışmalar sonucunda dekontun sahte olduğu anlaşılırken, şüphelilerin kimlikleri tespit edildi.

Gözaltı ve Adli Süreç

Maltepe'de düzenlenen operasyonda, hakkında 61 suç kaydı ve 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Bekir D. (30) ve Feyzanur G. (23) yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından, iki şüpheli adliyeye sevk edildi.

Kağıthane'de, internette satışa çıkarılan dizüstü bilgisayarı satın alırken sahte dekont...

Kağıthane'de, internette satışa çıkarılan dizüstü bilgisayarı satın alırken sahte dekont düzenleyip sahibini dolandırdığı iddia edilen 2 zanlı gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.