Karşıyaka Belediye Başkanı kısırlaştırma seferberliği çağrısında bulundu

Karşıyaka Belediye Başkanı kısırlaştırma seferberliği çağrısında bulundu
Karşıyaka Belediye Başkanı 'Kısırlaştırma seferberliği' çağrısında bulundu. Karşıyaka Belediyesi Başkanı 'Can Dostlar Çalıştayı' düzenledi. Sokak hayvanları için 'bu tasarım umarım reddedilir' açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ise "kısırlaştırma seferberliği" talebinde bulundu. Başkan Ünsal, "Vicdanı yaralayan bu konuda İzmir'i gündeme getirelim! Başta İzmir Ticaret Odası ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere şehrin ticari hayatına yön veren odalar ve meslek kuruluşlarıyla iş birliği yapıp, yatırımları başlatalım. Kısırlaştırma kampanyası ve çözüme ulaşılması için "Umarım bu tasarı reddedilir" dedi.

belediye

Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarıyla Türkiye'nin örnek belediyeleri arasında yer alan Karşıyaka Belediyesi, Can Dostlar Çalıştayı düzenledi. Çarşı Kültür Merkezi'nde evsiz arkadaşların yaşam haklarına ilişkin çalıştay; HAYKONFED Başkan Yardımcısı ve EgeFed Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ersoy, HAYTAP İzmir temsilcileri Esin Önder ve Meral Örüç, HAYTAP Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Konuşmacılar arasında Senem Demirel Acar, Gönüllü Veteriner ve Teknisyenler Derneği sözcüsü Şule Baylan ve köpek eğitmeni Volkan Akdeniz yer aldı. Etkinliğe onlarca hayvansever de katıldı. "TEKNİK BİR SORUN DEĞİL, VİCDANİ BİR MESELEDİR."

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, tasarıya net karşıtlığını dile getirerek, şunları söyledi: "Uzun zamandır planladığımız bu toplantıyı, gündemi etkileyen yasa tasarısı öncesinde hayvanseverler ve hayvan savunucularıyla gerçekleştiriyoruz. Umarım bu yasa tasarısı da olumlu sonuçlanır. Sadece hayvanseverlerde değil, toplumun genelinde kaygı ve karamsarlığa neden olmasın, sorunları doğru tespit edip, akılcı çözümlerle meselelere yaklaşalım.' dedi.

'BİRLİKTE HAREKETE GEÇELİM'

Başkan Ünsal, şunları söyledi: "Sevgili dostlarımızla ortak yaşamayı öğrenmeliyiz ve hakkımızı koruduğumuz gibi onların haklarını da korumalı ve sahip çıkmalıyız. Bu hassas konuyu İzmir'de de gündeme getirebiliriz! Organize sanayi bölgesi, meslek kuruluşları ve özel kliniklerle başta İzmir Ticaret Odası ve Atatürk Organize Sanayi olmak üzere şehrin ticari hayatına öncülük ederek kısırlaştırma ve sahiplendirme kampanyası başlatıyor Vicdanı yaralayan bu yasa tasarısının reddedilmesini temenni ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.