Kırgızistan Lideri Caparov, Gelecek Zirvesi'nde Önemli Mesajlar Verdi

Kırgızistan Lideri Caparov, Gelecek Zirvesi'nde Önemli Mesajlar Verdi
Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, BM Geleceğin Zirvesi'nde küresel işbirliği ve adalet üzerinde durdu.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, BM Gelecek Zirvesi'nde Konuştu

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından düzenlenen Gelecek Zirvesi'nde konuşma yaptı. Caparov, zirvenin yalnızca seçkinler için değil, tüm insanlık için fayda sağlayan yeni bir küresel mimarinin zeminini oluşturacağını ifade etti.

Uluslararası Krizlere Dikkat Çekti

Uluslararası sistemin krizlerle dolu bir dönemde toplandığını belirten Caparov, "Gelecek Zirvesi, herkes için etkili olacak bir küresel mimarinin temelini atacak benzersiz bir platformdur." dedi. Ayrıca, çok taraflı işbirliği yöntemlerinin gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Adalet ve İşbirliği Vurgusu

Caparov, dünya toplumunun zorunlu göç, iklim değişikliği ve kaynak adaletsizliği gibi zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtti. "Kazanımlarımız çoğunlukla en savunmasız bireylere ulaşmıyor. Hakkaniyete dayalı yeni yaklaşımlara ihtiyacımız var," diyen Caparov, acil eyleme geçmenin önemini vurguladı.

Liderlere Çağrı

Bugün alınacak kararların gelecek nesillerin kaderini etkileyeceğine dikkat çeken Caparov, liderleri karşılıklı güven, işbirliği ve adalet temelleri üzerine bir gelecek inşa etmeye davet etti.

Finansal Destek Çağrısı

Caparov, gelişmekte olan ülkelere destek sağlayan uluslararası mali kurumların fonlarının yenilenmesinde etkin rol üstlenilmesi gerektiğini de dile getirdi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri...

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ev sahipliğinde tertiplenen “Geleceğin Zirvesinde" katılımcılara hitap etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.