Malatya Valisi Yavuz'dan Deprem Sonrası Ekstra Önlemler

Malatya Valisi Yavuz'dan Deprem Sonrası Ekstra Önlemler
Malatya Valisi Seddar Yavuz, deprem sonrası hasar durumunu ve güvenlik önlemlerini açıkladı, kendilerine çıkar sağlamayacaklarını vurguladı.

Malatya Valisi Yavuz'dan Deprem Açıklamaları

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremler sonrası kentteki hasarlı yapılar hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Hızlı Yıkım ve İnşaat Süreci

Yavuz, "Şu anda orta hasardan ağır hasara dönen binalar var. Hızlıca yıkacağız, hızlı inşa edeceğiz ama kendimize menfaat sağlamayacağız" diyerek kamusal kaynakların korunması gerektiğinin altını çizdi.

Yıkım ve inşaat süreçleri için olağanüstü yöntemler kullanılacak diyerek, yasal prosedürlerin sürecin hızını olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Aylık Asayiş Raporu

Vali Yavuz, düzenlediği basın toplantısında, son bir ayda Malatya'da meydana gelen asayiş olayları hakkında bilgi vererek, 2 bin 481 olay ile işlem yapılan 2 bin 863 kişi olduğunu belirtti.

Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele

Uyuşturucuyla mücadelede 275 narkotik olayı kaydedildiğini ve 28 kişinin tutuklandığını aktaran Yavuz, "Zehir tacirleriyle mücadelede kararlıyız" dedi.

Trafik Güvenliği ve Düzensiz Göç Önlemleri

Son dönemde yaşanan trafik kazalarının rakamlarını paylaşan Yavuz, “Bu kaçınılmaz rakamlar değil, hem emniyet hem jandarma trafikte daha etkin denetim yapacak," dedi. Düzensiz göçle mücadelede ise 351 kaçak göçmenin yakalandığını duyurdu.

Eğitim Güvenliği Konusunda Derece

Yeni eğitim yılı öncesi okul güvenliği meselelerini ele alan Vali Yavuz, Malatya'nın geleceği için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Deprem sonrası kentteki sorunları çözmek için iş birliği ve dayanışma çağrısında bulundu.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, ağustos ayı asayiş...

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, ağustos ayı asayiş verilerine ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.