Mersin'de Sağlık Çalışanlarına Saldırı: Hasta Yakını Tutuklandı

Mersin'de Sağlık Çalışanlarına Saldırı: Hasta Yakını Tutuklandı
Mersin'de hamile eşini muayene ettiren hasta yakını, doktor ve hemşireyi darbetmekten tutuklandı. Sağlık çalışanları olayı protesto etti.

Mersin'de Sağlık Personeline Saldırı

Mersin'de, hamile eşinin muayenesini yaptırmaya giden bir hasta yakını, doktor ve hemşireyi darbettiği iddiasıyla tutuklandı.

Olayın Detayları

Toroslar ilçesindeki Yalınayak Aile Sağlığı Merkezi'nde 20 Eylül tarihinde gerçekleşen olayda, Süleyman K. isimli zanlı, sağlık personelinin uyarısına rağmen eşinin muayene edildiği gebelik izleme odasına girmiştir.

İddialara göre, muayene odasından çıkmayı reddeden Süleyman K., tartıştığı hemşire Ayşegül Yasemin Bayram'ın boğazını sıkarak saldırmıştır. Araya giren aile hekimi Bayram Yılmaz da darp edilmiştir.

Polis Müdahalesi ve Tutuklama

Olayın ardından "beyaz kod" verilmesiyle olay yerine gelen polis ekipleri, Süleyman K.'yı gözaltına almıştır. Darp raporu alan doktor ve hemşire, zanlıdan şikayetçi olmuştur.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen hasta yakını, nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanmıştır.

Protestolar

Yaşanan olayın ardından Yalınayak ASM önünde toplanan sağlık çalışanları, durumu protesto etmiştir. Grup adına açıklama yapan uzman doktor Çağlar Özen, güvenli çalışma ortamları talep ederek, "Yaşadığımız üzüntü ve travma çok büyük. Hepimize geçmiş olsun. Toplum sağlığı ve kendi güvenliğimiz için dayanışma içinde mücadele etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuşmuştur.

Mersin'de hamile eşinin muayenesi için gittikleri Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) doktor ve...

Mersin'de hamile eşinin muayenesi için gittikleri Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) doktor ve hemşireyi darbettiği öne sürülen zanlı tutuklandı. Yalınayak ASM önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, olayı protesto etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.