MİT Başkanı İbrahim Kalın, Ermenistan-Azerbaycan Barışının Küresel ve Bölgesel İstikrar Üzerindeki Önemi

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Ermenistan-Azerbaycan Barışının Küresel ve Bölgesel İstikrar Üzerindeki Önemi
MİT Başkanı İbrahim Kalın, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki barışın bölgesel istikrarı artıracağını vurguladı.

MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan Ermenistan-Azerbaycan Barışına Dair Önemli Açıklama

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Ermenistan ile Azerbaycan arasında gerçekleştirilecek nihai barış anlaşmasının, Kafkasya bölgesinde istikrar ve kalkınma sağlamanın yanı sıra Zengezur Koridoru'nun açılması ile bağlantılı olduğunu belirtti. Bu anlaşmanın Azerbaycan-Ermenistan-Nahçıvan-Türkiye-Avrupa hattı üzerindeki bağlantıları güçlendireceğini ifade etti.

Bakü Güvenlik Konferansı'nda Öne Çıkan Temalar

Kalın, 14-15 Eylül tarihlerinde Azerbaycan'da düzenlenen Bakü Güvenlik Konferansı'na katılarak uluslararası güvenlik meselelerini ele aldı. Konferansta, yaklaşık 50 ülkenin istihbarat ve güvenlik bürokrasisi yetkilileri bir araya gelerek, "Küresel Ulaşım Yollarının Güvenliğine Yönelik Modern Zorluklar" teması etrafında çeşitli oturumlar düzenledi.

İnsani Sorunlar ve Uluslararası Krizlere Dikkat Çekildi

Konferans sırasında yaptığı konuşmada İbrahim Kalın, küresel güvenlik krizleri, terör tehdidi ve bu meselelerin insani sonuçları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Kalın, Azerbaycan’ın Karabağ’da kazandığı başarılar sonrası normalleşme sürecine dikkat çekerek, kalıcı barışın sağlanmasının önemine vurgu yaptı.

Uluslararası Güvenlik Mimarisinin Yeniden İnşası Gerekli

Ukrayna ve Gazze'deki savaşların, uluslararası sistem üzerindeki etkilerine de dikkat çeken Kalın, bu krizlerin çözümü için yeni bir güvenlik mimarisinin gerekliliğini savundu. Özellikle Gazze'deki savaşın sonlanması için ateşkese ihtiyaç olduğunu ve kalıcı barışın sağlanabilmesi için İsrail işgalinin sona ermesi gerektiğini vurguladı.

Terörle Mücadelede İşbirliğinin Önemi

Kalın, terörün küresel bir tehdit olduğunu ifade ederek, DEAŞ, El-Kaide ve diğer terör örgütleriyle ortak mücadele yürütülmesi gerektiğini belirtti. Terörle mücadelede istihbarat diplomasisinin önemine de dikkat çeken Kalın, Bakü Güvenlik Forumu sekretaryasının kurumsal bir yapı haline getirilmesi gerekliliğini dile getirdi.

Türkiye, Ukrayna ve Gazze'deki savaşların sona ermesi için istihbarat diplomasisi çalışmalarını sürdüreceğini belirten Kalın, bu konuda açık ve kapalı birçok diplomatik girişimde bulunacaklarını ifade etti.

Azerbaycan'da Bakü Güvenlik Konferansı düzenlendi. Bölgesel ve küresel zorlukların ele alındığı...

Azerbaycan'da Bakü Güvenlik Konferansı düzenlendi. Bölgesel ve küresel zorlukların ele alındığı konferansa, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın da katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.