Otizmlilerin Çalışma Hayatına Katılımını Destekleyen Protokol İmzalandı

Otizmlilerin Çalışma Hayatına Katılımını Destekleyen Protokol İmzalandı
Tohum Otizm Vakfı ve Arvato Lojistik arasında otizmli bireylerin istihdamını artırmayı hedefleyen bir işbirliği protokolü imzalandı.

Otizmlilerin Çalışma Hayatında Yeri Artıyor

Tohum Otizm Vakfı ile Arvato Lojistik, otizmli bireylerin çalışma hayatında daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla önemli bir işbirliği protokolü imzaladı.

Proje Hedefleri

Protokolün amacı, otizmli bireylerin Arvato Lojistik bünyesinde istihdam edilerek, çalışma hayatına katılımlarını artırmak ve iş yerlerinde etkin bir biçimde yer almalarını sağlamak. Bu kapsamda, Arvato Lojistik, "Destekli İstihdam Modeli"ni uygulamaya koyarak otizmli bireylerin adaptasyon süreçlerini kolaylaştıracak.

Geliştirilecek Çalışma Ortamı

Tohum Otizm Vakfı'nın Otizmliler Kariyer Merkezi, projenin ilk aşamasında şirket bünyesinde kapsamlı bir iş analizi gerçekleştirecek. Proje çerçevesinde, otizmli bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda düzenlemeler yapılacak ve işe uyum süreçleri desteklenecek. Şirket bünyesinde görev alacak iş koçuna ise iki aylık bir eğitimin verileceği belirtildi.

Farkındalık Çalışmaları

Arvato Lojistik, bu projeyle birlikte çalışanlarına otizm konusunda farkındalık artırıcı eğitimler de düzenleyecek. Böylece otizmli bireylerin kendilerini rahat hissedebilecekleri bir çalışma ortamı oluşturulacak.

Uzman Görüşleri

Tohum Otizm Vakfı Başkanı Aylin Sezgin, bu işbirliğinin otizmli bireylerin eğitimlerini tamamladıktan sonra iş ve sosyal hayata kazandırılmaları adına önemli bir adım olduğunu vurguladı. Sezgin, daha fazla otizmli bireyin iş hayatına katılmasıyla kendi ayakları üzerinde durabilen yetişkinler olabileceklerini belirtti.

Arvato Lojistik Genel Müdürü Umur Özkal ise, iş koçunun eğitim dönemi sonrası dört otizmli bireyi istihdam etmeyi hedeflediklerini aktardı. Özkal, “Şirketimizin eşitlik ve kapsayıcılık politikalarıyla otizmli bireylere fırsatlar sunmaktan mutluluk duyuyoruz,” ifadelerini kullandı.

Tohum Otizm Vakfı'nın Hedefleri

2010'dan bu yana otizmlilerin istihdamı için çalışan Tohum Otizm Vakfı, bu projeyle birlikte otizmli bireylerin istihdam süreçlerini daha etkin yönetmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Tohum Otizm Vakfı ile Arvato Lojistik arasında, otizmli bireylerin çalışma hayatında yer almasına...

Tohum Otizm Vakfı ile Arvato Lojistik arasında, otizmli bireylerin çalışma hayatında yer almasına yönelik projenin hayata geçirilmesi için işbirliği protokolü imzalandı. Vakıftan yapılan açıklamada, Arvato Lojistik Genel Müdürü Umur Özkal'ın (sağda) değerlendirmelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.