Prof. Dr. Ortaylı, Beyoğlu Avrupa Miras Günleri'nde Dinleyicilerle Buluştu

Prof. Dr. Ortaylı, Beyoğlu Avrupa Miras Günleri'nde Dinleyicilerle Buluştu
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Beyoğlu Avrupa Miras Günleri'nde eski yapıların korunmasının önemini vurguladı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı Beyoğlu'nda Konferans Verdi

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Beyoğlu Belediyesi'nin düzenlediği Avrupa Miras Günleri etkinliğine katıldı. Dinleyicilere "Türkiye'nin İlk Belediyesi: 6. Daire" konulu söyleşide hitap eden Ortaylı, Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası'nın tarihini ve önemini anlattı.

Beyoğlu'ndaki Tarihi Dokunun Önemi

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Beyoğlu'nun açık hava müzesi görünümünde olduğunu belirterek, "Her meydanın hatırası, her binanın kimliği var. 1857 yılında kurulan Türkiye'nin ilk modern belediyesi bizlere miras kaldı," şeklinde ifade etti.

Eski Yapılar ve Kültürel Miras

Prof. Dr. Ortaylı, "Eski yapılar, milli mirasımızın bir parçası olmalı ve korunmalıdır. Hala nostaljik ve estetik bir Beyoğlu'nda yaşıyoruz," dedi. 6. Daire'nin kuruluş tarihine de değinen Ortaylı, İstanbul'un hızlı nüfus artışını ve bunun yarattığı sorunları anlattı.

Yerel Ustaların Katkısı

"Burayı inşa eden ustaların çoğu İtalyandır. Beyoğlu, İtalyan etkisinin güçlü olduğu bir bölgedir. Ayrıca, Beyoğlu Tüneli Avrupa'nın ilk metrosudur ve Osmanlı'nın ilk modern belediye binasıdır," diyerek bölgenin tarihine dair bilgiler verdi.

Etkinlikler Sürecek

Etkinlikler 16 Eylül'e kadar "Beyoğlu'nun Mirasını Yeniden Keşfe Çıkıyoruz" sloganıyla devam edecek. Kültürel merkezlerden kitapevlerine, konserlerden atölyelere kadar 80'e yakın ücretsiz etkinlik düzenlenmesi planlanıyor.

Konferans sonunda katılımcıların sorularını cevaplayan Ortaylı, gençlerin geç saatlere kadar sosyalleşmelerinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı (ortada), Beyoğlu Belediyesince düzenlenen Beyoğlu Avrupa Miras...

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı (ortada), Beyoğlu Belediyesince düzenlenen Beyoğlu Avrupa Miras Günleri'nde dinleyicilerle bir araya geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.