Rixos Tersane İstanbul'un Açılışı: İstanbul'un Kültür ve Turizminde Yeni Bir Dönem

Rixos Tersane İstanbul'un Açılışı: İstanbul'un Kültür ve Turizminde Yeni Bir Dönem
Bakan Ersoy, Rixos Tersane İstanbul'un açılışında şehir turizmi ve kültür-sanat alanındaki ilerlemeleri vurguladı.

Rixos Tersane İstanbul Açılışı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rixos Tersane İstanbul'un açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, bu modern tesisin hem otel işlevi gördüğünü hem de bir sanat ve organizasyon kurumu olarak İstanbul'un turizm ve kültür-sanat hayatına ciddi katkılar sağlayacağını ifade etti.

İstanbul'un Ziyaretçi Rekoru

Ersoy, İstanbul'un her yıl kendi rekorlarını kırdığını belirterek, bu yılın ilk altı ayında yaklaşık 10.5 milyon ziyaretçiyi ağırladığını ve geçen yılın aynı dönemine göre %7'lik bir artış sağladığını dile getirdi. Ayrıca, temmuz ayında şehrin, 1.9 milyon yabancı ziyaretçi ile tarihinin en yoğun dönemlerinden birini yaşadığını vurguladı.

Deniz Yolu ile Gelen Ziyaretçi Artışı

Bakan, Galataport İstanbul'daki yolcu sayısının yüzde 19 arttığını ve kruvaziyer turizminde gözle görülen bir yükseliş olduğunu paylaştı. İstanbul'a ulaşan gemi başına %30 daha fazla yolcunun geldiği bilgisini verdi.

Kültürel Yatırımlar ve Gelecek Vizyonu

Kültür ve sanata yapılan yatırımların, turizm sektörüne de katkı sağlayacağını kaydeden Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi, İstanbul Sinema Müzesi gibi projelerle İstanbul'un eşsiz mirasının geleceğe taşınması için çalışmalara devam ettiklerini bildirdi.

Tanıtım Faaliyetlerine Odaklanma

Ersoy, Turizm Geliştirme Ajansı ile yürüttükleri tanıtım faaliyetleri sayesinde İstanbul'un uluslararası alanda görünürlüğünü artırdıklarını ve 'İstanbul is The New Cool' kampanyası ile 200'den fazla ülkede yayın yapan filmlerle hedef kitlelerine ulaşmayı başardıklarını vurguladı.

Rixos Tersane İstanbul'un Katkıları

Kültür ve Turizm Bakanı, Rixos Tersane İstanbul'un açılışının, şehrin kültür-sanat hayatına büyük katkılar sağlayacağını vurgulayarak, bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Ersoy, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda İstanbul'u, bugünden daha güçlü ve gelişmiş bir yarına taşımak için çalışmalarının süreceğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Rixos Tersane İstanbul açılış törenine katılarak konuşma...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Rixos Tersane İstanbul açılış törenine katılarak konuşma yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.