Sivas Kongresi'nin 105. Yılı Kutlandı

Sivas Kongresi'nin 105. Yılı Kutlandı
Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümünde TBMM Başkanvekili Celal Adan önemli mesajlar verdi.

Sivas Kongresi'nin 105. Yıldönümü Töreni

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Celal Adan, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Adan, burada yaptığı konuşmada, Sivas Kongresi'nin Türk tarihindeki önemine vurgu yaptı.

Sivas'ın Tarihi Önemi

Adan, "Sivas Kongresi, şanlı tarihimizin altın vesikasıdır; fakat bu tarihi hadisenin ışığı, halen yolumuzu aydınlatmaktadır," ifadesini kullandı. Medeniyetlerin beşiği olan Sivas'ın, tarih boyunca ilimde, kültürde, ticarette öncülük ettiğine dikkat çekti.

Büyük Mücadele ve Sivas Kongresi

Sivas'ın mücadeleci ruhunu dile getiren Adan, o dönemde alınan kararların, ulusal kurtuluş mücadelesine ışık tuttuğunu belirtti. "105 yıl önce bu milletin istiklal ve istikbali için haykıranlar, bütün Anadolu'nun sesidir," dedi.

Bağımsızlık Mücadelesinin Temelleri

Özgürlük için mücadele veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, Sivas'ta dirilerek bağımsızlık meşalesini tutuşturduğunu vurgulayan Adan, "Türk'ün hürriyet sevdası, Sivas’ta çelikten bir iradeye dönüşmüştür," şeklinde konuştu.

Geleceğe Dönük Mesajlar

Adan, Türkiye’nin güçlü bir savunma sanayisi oluşturma çabaları ile bağımsızlığa yönelik tehlikeleri bertaraf ettiğini ifade etti. "Mavi Vatan’dan taviz vererek rahat nefes alacaksak, vatan evlatları son nefeslerini vermeye razıdır," dedi.

Güler'den Kutlama Mesajı

AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler de törende yaptığı konuşmada, Sivas Kongresi'nin birliği temsil ettiğini belirterek, geçmişten alınan derslerle Türkiye’nin geleceğe kararlılıkla ilerleyeceğini kaydetti.

Törende, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve diğer protokol üyeleri hazır bulundu. Adan, etkinliğin sonunda şeref defterini imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü törenine katılarak...

AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü törenine katılarak konuşma yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.