Sosyal Medya Fenomenlerine Yargı Süreci Devam Ediyor

Sosyal Medya Fenomenlerine Yargı Süreci Devam Ediyor
Candan kardeşlerin dolandırıcılık ve suç örgütü üyeliğiyle ilgili yargılanmasına Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Sosyal Medya Fenomenleri Candan Kardeşlerin Yargılanma Süreci

Tutuklu sanık Alisya Bahar Candan, "Ablamla birlikte hapse girmem ailemi olumsuz etkiledi. Para kazanma imkanım kalmadı. Psikolojim bozuldu" dedi.

Davanın Detayları

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve "Nihal Candan" olarak bilinen ablası Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın "suç örgütüne üye olma" ve "dolandırıcılık" iddialarıyla yargılanmalarına devam edildi. Duruşma, Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce gerçekleştirildi.

Duruşmaya tutuklu sanıklar ve tutuksuz sanık Gülnihal Çiçek katılırken, müştekiler ve taraf avukatları da salonda yer aldı.

Bahar Candan'ın Savunması

Alisya Bahar Candan, iddiaların asılsız olduğunu söyleyerek, "Hakkımda çıkan haberleri görünce tüm banka hesaplarımı savcılığa sundum. İddia edilen dolandırıcılık olayları hakkında bilgim yoktur" şeklinde konuştu.

Candan, kendisinin ve ailesinin başına gelen belalardan dolayı büyük sıkıntılar yaşadığını, "Hapisteyim ve hayatımın kontrolünü kaybettim. Mağduriyetimin giderilmesini ve tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mahkeme Süreci ve İddianame

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 38 müşteki bulunmakta. İddianameye göre, suç örgütünün liderleri arasında Onur Apaydın ve İlker Oflu'nun bulunduğu belirtiliyor.

İddianamede Alisya Bahar Candan için "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Ablası Gülnihal Çiçek için de 8 yıldan 24 yıla kadar hapis isteniyor.

Mahkeme, tutuklu sanık Ayhan Güldan’ın tahliyesine karar vererek, duruşmayı 11 Eylül Çarşamba'ya erteledi.

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ablası...

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ablası Gülnihal Çiçek'in (sağda) de aralarında bulunduğu 21 sanığın "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından yargılanmalarına devam edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.