Sosyal Medyada Yanıltıcı Paylaşım Yapan Genç Gözaltına Alındı

Sosyal Medyada Yanıltıcı Paylaşım Yapan Genç Gözaltına Alındı
Sosyal medyada yanıltıcı içerik paylaşan 18 yaşındaki T.D. gözaltına alındı. İçişleri Bakanı bu durumu duyurdu.

Sosyal Medyada Harekete Geçildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yanıltıcı paylaşımlar yapan bir kişinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, 18 yaşındaki T.D. isimli şahsın, Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındığını belirtti. T.D., E.N.B. adlı bir çocuk hakkında tehditle dolu sahte görüntüleri sosyal medyadan paylaşmakla suçlanıyor.

Siber Daire Başkanlığı İnceleme Başlattı

Bakan Yerlikaya'nın yaptığı yazılı açıklamada, Siber Daire Başkanlığı ekiplerinin, söz konusu paylaşımı incelediği ve videonun kurgu olduğunun tespit edildiği ifade edildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü ise E.N.B.yrmz adlı çocuğu evinde koruma altına alarak, ifade işlemlerini bir psikolog eşliğinde gerçekleştirecektir.

Bakan Yerlikaya'dan Uyarı

Yerlikaya, bu tür provokatif paylaşımların toplumda kin ve düşmanlık tohumları ektiğini vurgulayarak, "Aziz milletimizi sosyal medya üzerinden yapılan bu tür algı çalışmalarına karşı bir kez daha uyarmak istiyorum. Siber devriyelerimiz, bu tür paylaşımları yapanların peşindedir. Herkes bu durumun ciddiyetinin farkında olmalı," dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, E.N.B. adlı çocuğun tehdit ve şantaja maruz kaldığı sözde...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, E.N.B. adlı çocuğun tehdit ve şantaja maruz kaldığı sözde görüntüleri, halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayımlayan T.D. isimli 18 yaşındaki şahsın, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.