Trabzon Valisi Yıldırım, Sürmene'deki Taşkın Durumunu Değerlendirdi

Trabzon Valisi Yıldırım, Sürmene'deki Taşkın Durumunu Değerlendirdi
Sürmene'de meydana gelen taşkın ve heyelan sonrası Trabzon Valisi, arama çalışmalarını ve durum değerlendirmelerini aktardı.

Trabzon Valisi'nden Taşkın Açıklaması

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Sürmene ilçesinde meydana gelen taşkın ve heyelan olayı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Valinin verdiği bilgiye göre, "Sürmene'de bir vatandaşımızdan haber alamadığımızı biliyoruz. Kendisi işitme engelli olduğu için cep telefonu taşımıyor, kendisine ulaşmaya gayret ediyoruz," dedi.

Yağışların Etkileri ve Alınan Önlemler

Vali Yıldırım, yoğun sağanağın ardından Sürmene ve çevresindeki ilçelerde büyük miktarda yağış meydana geldiğini belirterek, Yanbolu Vadisi'nin en çok etkilenen bölge olduğunu vurguladı. "Sürmene'nin Çavuşlu Mahallesi'nde su birikintileri oluştu. Orada dördü park halinde olmak üzere bazı araçlar etkilenmişti. Araçlar su tahliye edildikten sonra kurtarıldı," ifadesini kullandı.

Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Süren arama çalışmaları hakkında da bilgi veren Yıldırım, "Ekiplerimiz, AFAD, jandarma ve emniyet güçleri, kaçırılan vatandaşımızı bulmak için çaba sarf ediyor. Bu kişinin 60-65 yaşlarında olduğu ve yatsı namazını camide kıldıktan sonra kendisinden haber alınamadı," dedi.

Büyükşehir Belediyesinin ve Jandarmanın Rolü

Yıldırım, bölgede yapılan yol açma çalışmalarının sürdüğünü ve sıkıntılı alanlardaki tüm ekiplerin seferber olduğunu belirtti. Ayrıca meteoroloji uyarılarının azalmış olduğunu ancak yine de teyakkuz halinde olduklarının altını çizdi. "Büyükşehir belediyesi ve ilgili kuruluşlar birlikte vatandaşların can güvenliğini sağlamak için çalışıyor," diye ekledi.

Çözüm Önerileri ve Gelecek Planları

Söz konusu taşkın ve su baskınlarıyla ilgili gelecekte yapılabilecek önlemler hakkında sorulan bir soruya yanıt veren Yıldırım, "Bu durum şehrin yerleşimiyle ilgili. Bizde üzerimize düşeni yaparız, mevcut sorunları değerlendiririz," ifadelerini kullandı. Şehrin diğer ilçelerinde benzer sorunların zaman zaman görülebileceğini de vurguladı.

Trabzon'un Arsin ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Heyelan nedeniyle ilçede Özlü ve...

Trabzon'un Arsin ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Heyelan nedeniyle ilçede Özlü ve Çardaklı mahallelerine ulaşımı sağlayan yolun bir kısmı da çöktü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.