Trakya'da Kuraklık Ayçiçeği Verimini Düşürüyor

Trakya'da Kuraklık Ayçiçeği Verimini Düşürüyor
Trakya'da yaşanan aşırı sıcak ve kuraklık, ayçiçeği üretiminde büyük kayıplara yol açtı. Üreticiler destek bekliyor.

Trakya'da Ayçiçeği Üretimi Krizle Karşı Karşıya

Trakya'nın önemli tarım merkezlerinden biri olan bölgede, son aylarda görülen aşırı sıcaklık ve kuraklık şartları, ayçiçeği verimini ciddi şekilde olumsuz etkiledi. Üreticiler, beklenen verim ve kaliteden uzak kaldı.

Kuraklığın Etkileri

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, bu yıl dekarda 80 ile 100 kilogram beklenen verimin, 40-50 kilograma düştüğünü ifade etti. Şaylan, "Yaz aylarında çok az yağış düştü, bu da verim kaybına neden oldu." dedi.

Üreticilerin Ekonomik Zorlukları

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, ağaç koşullarının etkisiyle üreticilerin zor bir sezon geçirdiğini belirterek, "Maliyetleri karşılayacak seviyede verim alamadık. Üreticiler mağdur durumda," şeklinde konuştu.

Devlet Desteği Talebi

Her iki oda başkanı da kuraklık desteği talep ettiklerini bildirerek, "Devletimizin bir önceki yıl verdiği destek miktarını artırmasını bekliyoruz," dediler. Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı da, kuraklık ve sıcakların ayçiçeği yanında birçok ürünün verimini etkilediğini ifade etti.

Uzmanlar, yağışların yetersizliği durumunda gelecek yıllarda benzer kayıpların yaşanmaya devam edeceğine dikkat çekiyor.

Türkiye'nin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden Trakya'da etkili olan kuraklık ve aşırı sıcaklar...

Türkiye'nin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden Trakya'da etkili olan kuraklık ve aşırı sıcaklar verim kaybına neden oldu. Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden Trakya'da etkili olan kuraklık ve aşırı sıcaklar...

Türkiye'nin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden Trakya'da etkili olan kuraklık ve aşırı sıcaklar verim kaybına neden oldu. Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.