Ünlü Türk Oyuncu Ahu Tuğba Hayatını Kaybetti

Ünlü Türk Oyuncu Ahu Tuğba Hayatını Kaybetti
Ahu Tuğba, 69 yaşında Miami'deki evinde hayatını kaybetti; Türk sinemasındaki önemliiz bıraktı.

Ünlü Oyuncu Ahu Tuğba'nın Vefatı

Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olan Ahu Tuğba, 69 yaşında ABD'nin Miami kentindeki evinde hayatını kaybetti. Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Oyuncu Ahu Tuğba'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Son Dönem Mücadelesi

Nisan ayında bir trafik kazası geçiren ve uzun süre hastanede tedavi gören Tuğba, son dönemlerinde astım hastalığıyla mücadele ediyordu.

Ahu Tuğba Kimdir?

Ahu Tuğba, 13 Ağustos 1955'te İstanbul Yeşilköy'de varlıklı bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya geldi. Robert Lisesi'nden mezun olduktan sonra, yönetmen Metin Erksan tarafından sinema dünyasına adım attı.

Ortaokul yıllarında başladığı sinema kariyerinde Kanda'da Concordia Üniversitesinin İngiliz Dili Bölümü'nde eğitimini yarıda bıraktı. 1970'lerin sonlarından itibaren tanınan oyuncu, Derviş Bey, Dokunmayın Şabanıma, Banker Bilo ve Taçsız Kraliçe gibi kült filmlerde rol aldı.

Bir dönem gazino sanatçılığı da yapan Tuğba, 1987 yılında "Buyur Gel/Mırnık" isimli bir müzik albümü çıkardı. Sinema kariyeri boyunca Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Kadir İnanır, İlyas Salman gibi önemli isimlerle çalıştı. En son 2006 yılında "Meçhule Gidenler" dizisinde rol alan Tuğba, ardından sinema kariyerine ara verdi.

Ahu Tuğba, kızıyla birlikte bir süredir Miami'de yaşamaktaydı ve televizyon programları da sunuyordu.

Türk sinemasının ünlü oyuncularından Ahu Tuğba, ABD'nin Miami kentindeki evinde 69 yaşında...

Türk sinemasının ünlü oyuncularından Ahu Tuğba, ABD'nin Miami kentindeki evinde 69 yaşında yaşamını yitirdi. Ahu Tuğba, Anavatan Partisi Sanat Komisyonu üyeleri ile birlikte Ankara'da temaslarda bulunmuştu. (AA Arşivi- 04.06.1991)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.