YÖK Başkanı Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'ni Değerlendirdi

YÖK Başkanı Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'ni Değerlendirdi
YÖK Başkanı Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin Türk dünyasına katkı sağlayacağını vurguladı.

YÖK Başkanı Erol Özvar'dan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Açıklamaları

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi (TAÜ) hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Özvar, bu eğitim kurumunun iki ülke arasında dostluk ve kardeşliğe dayalı ilişkilerin bilime yansıyan en somut adımlarından biri olduğunu belirtti.

Türk Dünyası İçin Önemli Bir Proje

Bakü'de basın mensuplarına açıklama yapan Özvar, TAÜ'nün yalnızca Azerbaycan için değil, Türk dünyası için de referans bir üniversite olma yolunda olduğunu ifade etti. "Türkiye olarak Türk dünyasında yükseköğretim alanındaki işbirliklerine katkıda bulunacak projelerin sayısını arttırmayı ümit ediyoruz," dedi.

Üniversitenin Eğitim Modelleri

Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin, Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Hacettepe Üniversitesi işbirliğiyle eğitim vereceğini açıkladı. TAÜ'de ODTÜ’den bilgisayar mühendisliği, İTÜ'den endüstri mühendisliği ve Hacettepe'den gıda mühendisliği programlarının bulunması dikkat çekmektedir. “Yaklaşık 90 Azerbaycanlı öğrencinin yüksek başarı ortalamalarıyla bu üniversiteye kayıt yapmasını görmek bizleri sevindiriyor,” dedi.

Uluslararası İşbirlikleri ve Gelecek Hedefleri

Türk ve İslam dünyasındaki birçok ülkeyle yükseköğretim alanında işbirliklerinin güçlendirilmesi gerektiğine inandığını vurgulayan Özvar, "Öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliği, ortak diploma programları dostluklarımızı pekiştirecek ve işbirliklerimizi artıracaktır. Hedefimiz, Türk ve İslam dünyasında üniversiteleri bir araya getirmek ve bilim ile teknoloji işbirliklerini güçlendirmektir," dedi.

19 Şubat 2024'te Ankara'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev öncülüğünde Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin kurulmasına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı. TAÜ, eğitimle nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve iki ülkenin bilimsel araştırma kapasitelerinin bir araya getirilmesini amaçlamaktadır.

Yükseköğretim alanında köklü Türk üniversitelerinin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarının yürütüleceği Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi, uluslararası öğrencilere hitap eden yeni bir yükseköğretim modeli olarak konumlandırılmaktadır.

 Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin (TAÜ) faaliyete başlaması münasebetiyle geldiği Bakü'de basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.