Cinsel ilişkiye giremeyen kadınlara iyi haber geldi

Cinsel ilişkiye giremeyen kadınlara iyi haber geldi
Cinsel ilişkiye girmekte zorlanan kadınları ilgilendiren önemli bir haber gündeme geldi. Bir uzman, vajinismus sorununa dair önemli ilerlemeler hakkında bilgi verdi. İşte bu konuyla ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Cinsel ilişkiye girmekte zorlanan kadınları ilgilendiren önemli bir haber gündeme geldi. Bir uzman, vajinismus sorununa dair önemli ilerlemeler hakkında bilgi verdi. İşte bu konuyla ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Yetiştirilme biçimi, kişilik özellikleri ve tıbbi geçmiş gibi faktörler belirleyici olabiliyor.

Vajinismus, pelvik tabandaki vajina çevresi kasların istemsiz olarak kasılmasıyla ortaya çıkar ve sıradan bir ağrılı cinsel birleşme olarak tanımlanamaz. Bu durum, toplumda yaygın görülen bir sağlık sorunu olarak kabul edilmektedir.

Psikolojik nedenlerin başlıca rol oynadığı vajinismus, yetiştirilme tarzı, kişilik yapısı ve tıbbi geçmiş gibi pek çok faktöre bağlı olarak gelişebilir. Sonuçta, pelvik taban kaslarının şiddetli ve kontrolsüz kasılmasıyla kendini gösterir.

Bu nedenle, pelvik taban kaslarını, özellikle Pubokoksigeus kasını, kontrol etmek ve bilinçli bir şekilde kasılıp gevşemelerini sağlamak, vajinismus tedavisinde büyük başarı sağlamaktadır.

Kısacası, en önemli ve etkili yöntemlerden biri, "Pelvik Taban Rehabilitasyonu" (PTR) sistemiyle bu kasları kontrollü bir şekilde çalıştırmaktır.

Vajinismus tedavisi

Pelvik Taban Fizyoterapisi, Vajinismus ve Disparoni Tedavisinde Yeni Umut

Vajinismus tedavisinde temel amaç, altta yatan sebebi ortadan kaldırmaktır. Vajinismusa neden olan durum, tedavi edilebilir bir tıbbi sorun ise jinekologlar bu konuda gerekli müdahaleyi yapacaklardır.

Eğer jinekolojik açıdan bir ilerleme kaydedilemiyorsa, pelvik taban fizyoterapisi düşünülmelidir. Çünkü PTR, bu konuda oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.

Bu alanda uzmanlaşmış birimler ve fizyoterapistler, vajinismus ve disparoni (ağrılı cinsel birleşme) için etkili rehabilitasyon programları oluşturabilmektedirler.

Zaman zaman kabızlık, idrar kaçırma (üriner inkontinans) ve gaita kaçırma (gaita inkontinansı) gibi durumlarla birlikte görülebilen ya da tek başına ortaya çıkabilen bu sorunlarda, pelvik tabanın en önemli kaslarından biri olan “Pubokoksigeus” kasının eğitimi büyük önem taşımaktadır.

Vajinismus tedavisi

Vajinismusta önemli bir rol oynayan PK kasını da kapsayacak şekilde, pelvik taban kaslarının eğitimi, gevşetilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla "görev temelli biofeedback" çalışmaları uygulanmaktadır. Bu çalışmalar, kasları normal fonksiyonel ritmine kavuşturmayı hedeflemektedir.

Bu tür rehabilitasyon çalışmaları, kişinin tıbbi değerlendirmeleri yapıldıktan ve arka planda cerrahi, nörolojik veya enfektif bir sorun olmadığı belirlendikten sonra, pelvik taban egzersizi ve rehabilitasyonu konusunda uzmanlaşmış fizyoterapistlerin bulunduğu merkezlerde gerçekleştirilmelidir.

Hasta, yüksek teknolojili cihazlarla, konforlu ve mahremiyete özen gösteren bir ortamda kişiselleştirilmiş bir rehabilitasyon programına alınmalıdır.

Başarılı Sonuçlar Elde Ediliyor

Pelvik taban kas yapısı, tüm karın içi organları yerçekimine karşı destekleyen, mesane, rektum ve cinsel organları yerinde tutan bir yapıdır.

Pelvik taban kaslarının normal çalışabilmesi, refleks kasılmalardan kurtarılması ve istemli kontrolün en üst seviyeye çıkarılması hedeflendiğinde, vajinismus ve ağrılı cinsel işlev bozukluklarında son derece başarılı sonuçlar elde edilmektedir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.