İzmir Konak'ta ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek

İzmir Konak'ta ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek
Konak Belediyesi'nden önemli adım! Psikososyal destek merkezi açıldı. Ayrıntılar haberimizde...

İzmir'in Konak ilçesinde, Konak Belediyesi'nin öncülüğünde, psikolojik, sosyolojik ve hukuki destek sunacak olan "Psikososyal Destek Merkezi" kapılarını açtı. Akın Simav Mahallesi'nde bulunan tarihi bir binada hizmet verecek olan merkezin açılışı, bölge halkının yanı sıra çeşitli siyasi ve toplumsal kesimlerin katılımıyla gerçekleşti.

Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, merkezin açılışında yaptığı konuşmada, psikososyal destek hizmetinin Konaklıların yaşadığı zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olacağını vurguladı. Başkan Mutlu, "Bu hizmetin Konak'taki herkese ulaşmasını istiyoruz" dedi.

Merkezde ilk etapta dört psikologun görev yapacağını belirten Başkan Mutlu, aynı zamanda sosyal hizmetlerde yardımcı olmak üzere sosyolog ve hukukçuların da bulunacağını ifade etti. Açılacak olan merkezlerin ise ileri yaş bakım evleri, Alzheimer hastalarının gününü geçirebileceği merkezler ve bağımlıların tedavi alabileceği psikolojik merkezler olarak hizmet vereceği planlanıyor.

Konak’ta Psikososyal Destek

Psikososyal Destek Merkezi, 15 yaş üstü Konaklılara ücretsiz olarak hizmet sunacak. Bireysel psikoterapi, çift terapisi, cinsel terapi ve travma terapisi gibi çeşitli hizmetlerin yanı sıra, hukuki desteğe ihtiyaç duyan danışanlara da hukuki destek sağlanacak.

Merkezdeki randevular, (0232) 484 22 91 numaralı telefondan mesai saatleri içinde alınabilecek. Randevular, 09.00-12.00 ile 13.00-16.00 saatleri arasında birer saatlik olarak verilecek. Sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel değerlendirme sonrasında ihtiyaç tespiti yapılacak ve gerekli hizmetler sunulacak.

Konak Belediyesi'nin bu önemli adımı, ilçe sakinlerine sağlık ve destek alanlarında yeni bir kapı açıyor. Psikososyal Destek Merkezi, toplumun geniş kesimlerine ulaşarak, yaşanan zorluklara karşı dayanışma ve destek sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.