Tatilden Sonra Çocuk Sağlığı İçin Hijyen ve Beslenme İpuçları

Tatilden Sonra Çocuk Sağlığı İçin Hijyen ve Beslenme İpuçları
Okula dönecek çocuklar için hijyen ve beslenme tavsiyeleri ile sağlıklı bir dönem geçirmeleri sağlanabilir.

Çocukların Sağlığı İçin Önemli Tavsiyeler

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr. Mukaddes Kılıç Sağlam, yaz tatilinin ardından okula dönüş öncesi ailelere önemli hijyen ve beslenme önerilerinde bulundu.

Temizlik ve Beslenme Alışkanlıklarına Dikkat

Sağlam, çocukların tatil sonrası kalabalık ortamlara gireceklerini belirterek, "Okul döneminde çocukların beslenme ve temizlik alışkanlıkları değişebilir. Okulda maruz kalınan gıdalar ve kimyasallar hastalık riskini artırır" dedi.

Sağlıklı Beslenme için Öneriler

Çocukların beslenmelerinde doğal gıdalara ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Sağlam, "Yemeklerinde süt ürünleri, sebzeler, meyveler ve tahıllara yer verin. Paketli ve rafine şeker içeren gıdalardan uzak durun" şeklinde konuştu.

Uyku Düzeni ve Hijyen

Çocukların uyku düzeninin de sağlık üzerinde büyük bir etkisi olduğunu belirtip, "Kreş dönemindeki çocukların 20:00-21:00, ilkokul çocuklarının 21:00-21:30, lise öğrencilerinin ise en geç 22:00'de uyuması gerektiğini" belirtti.

Hijyen Eğitimi Verin

Son olarak, "Çocuklarımıza el yıkama ve tuvalet temizliği gibi hijyen kurallarını öğretelim. Ayrıca, ateşi veya bulaşıcı belirtileri olan çocukların okula gönderilmemesi gerektiğini unutmayalım" dedi.

Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim...

Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Mukaddes Kılıç Sağlam, tatil sonrası yeniden okula dönecek çocukların daha sağlıklı ve daha az hastalanarak eğitim, öğretim dönemi geçirebilmesi için ailelere tavsiyelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.