Microsoft’tan Windows 11 Kullanıcılarına Kritik Uyarı: Eski Sürümler Desteksiz Kaldı!

Microsoft’tan Windows 11 Kullanıcılarına Kritik Uyarı: Eski Sürümler Desteksiz Kaldı!
Microsoft’tan Windows 11 Kullanıcılarına Kritik Uyarı: Eski Sürümler Desteksiz Kaldı!

Microsoft, tüm Windows sürümleri için bu ayki güncellemeleri yayınladı ve dikkat çeken bir gelişme yaşandı: Windows 11’in 21H2 ve 22H2 sürümleri için destek resmi olarak sonlandırıldı. Eğer bilgisayarınız bu sürümlerden birini kullanıyorsa, daha yeni bir sürüme geçiş yapmanız kritik önem taşıyor.

Windows 11 sürüm 21H2’nin desteği tamamen sona ermiş durumda. Microsoft, her Windows sürümüne iki farklı yaşam döngüsü belirliyor; Home ve Pro sürümleri için bu döngü 24 ay, Enterprise ve Education sürümleri için ise 36 ay sürüyor. Ekim 2023 itibarıyla, Windows 11 sürüm 21H2’nin güncellemeleri “normal tüketiciler” için durduruldu ve şimdi de kurumsal ve eğitim kullanıcıları için aynı durum geçerli hale geldi.

Kurumsal müşteriler, 22H2 sürümüne geçerek bir yıl daha etkin destek alabilirken, yeni 23H2 ve 24H2 sürümleri de iki ve üç yıl daha desteklenecek. Windows 11 sürüm 22H2 için de güncellemeler bugün itibarıyla sona erdi.

Kullanıcıların, bilgisayarlarının sürümünü kontrol etmeleri ve gerektiğinde güncelleme yapmaları büyük önem taşıyor. Windows sürümünüzü kontrol etmek için Ayarlar > Sistem > Hakkında menüsüne giderek “Windows Özellikleri” kısmına bakabilirsiniz. Eğer 21H2 veya 22H2 yazıyorsa, kritik güvenlik güncellemeleri ve iyileştirmeleri almak için güncelleme yapmalısınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.