YouTube, Yeni Özelliklerle Kullanıcı Deneyimini Geliştiriyor

YouTube, Yeni Özelliklerle Kullanıcı Deneyimini Geliştiriyor
YouTube, Yeni Özelliklerle Kullanıcı Deneyimini Geliştiriyor

YouTube, hızla büyüyen kullanıcı kitlesine hitap etmek için yeni özellikler tanıttı. Google, uygulamanın daha konforlu çalışmasını sağlamak amacıyla yenilikler sunarak televizyonların yerini almaya devam eden platformu daha çekici hale getiriyor. Genç nesillerin TikTok gibi alternatif platformları tercih etmesine rağmen, YouTube'un bu yeni özellikleri, kullanıcıların platformda kendilerini daha rahat hissetmesine yardımcı olabilir.

Mini YouTube Player

Artık, Premium kullanıcılar video izlerken başka uygulamalara geçiş yapabiliyor ve ekranın köşesinde yer alan mini video penceresiyle izlemeye devam edebiliyorlar. Yeni güncellemeyle bu pencere, mini bir oynatıcıya dönüşerek videoyu durdurma, geri alma veya ileri sarmak gibi kontroller sunuyor.

Uyku Zamanlayıcısı

2024'te Premium abonelere sunulan uyku zamanlayıcısı, artık tüm kullanıcılara açık. Bu özellik, belirlenen süre dolduğunda videoyu otomatik olarak durdurup telefonun uyku moduna geçmesini sağlıyor.

Ortak Çalma Listeleri

YouTube, kullanıcıların çalma listelerini birbirleriyle paylaşabilmelerine olanak tanıyor. Spotify benzeri bu özellikte, kullanıcılar çalma listelerine profil fotoğraflarını ekleyebilecek ve QR kodlarıyla kolayca erişim sağlayabilecekler.

Rozetler

Son olarak, izleyiciler artık içerik üreticilerine kalpler, tebrikler ve onurlandırıcı etiketler göndererek etkileşimi artırabiliyor. Bu özellik, kullanıcıların içerik üreticileriyle daha fazla iletişim kurmasını sağlıyor ve platform üzerindeki etkileşimi güçlendiriyor.

YouTube, bu yeniliklerle kullanıcı deneyimini artırmayı hedefleyerek, rakipleriyle olan mücadelesinde bir adım öne çıkmayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.